Ce se intampla daca intarzii plata la amanet?

08.02.2023 10:57

Facebook

Astazi, pentru a obtine un credit rapid, persoanele pot sa apeleze la serviciile puse la dispozitie de casele de amanet, avand nevoie doar de un act de identitate si o garantie in aur.

Pe cat este de simplu este de incheiat un contract de amanet, pe atat de usor este de administrat, chiar si in conditii neprevazute.

Exista cazuri in care problemele urgente se ivesc in cele mai nepotrivite momente, clientul fiind in imposibilitatea de a onora conditiile de plata mentionate in contract. Insa, in astfel de situatii, se gasesc solutii. Cei care apeleaza la serviciile de amanet ale agentiei de TEZAUR si se afla in aceasta situatie delicata, au la dispozitie doua optiuni:

  • prelungirea contractului;
  • amanarea datei scadente.

Cum decurge colaborarea cu agentia de amanet TEZAUR?

Agentia TEZAUR ofera numeroase servicii clientilor sai, aceasta fiind apreciata pentru conditiile avantajoase pe care le ofera atat in activitatea de amanetare, cat si in cea de vanzare-cumparare.

Colaborarea cu agentia TEZAUR aduce clientilor beneficii majore, atat in ceea ce priveste timpul de obtinere a imprumutului, cat si din perspectiva sigurantei si a discretiei.

Intregul proces necesita doar cateva minute, clientul putand obtine un imprumut foarte repede, in cele mai bune conditii. Practic, procesul de amanetare implica o procedura simpla si usoara de parcurs. Comparativ cu imprumutul acordat de banci, conditiile impuse de agentia de amanet sunt mult mai convenabile si in avantajul clientilor. Nu sunt necesare documente de realizat, declaratii sau alte formalitati de parcurs.

Important de mentionat este ca toate prevederile contractului vor fi prezentate si explicate clientului.

Ce se intampla daca intarzii plata la amanet?

In cazul in care clientul nu poate sa plateasca in termenul stabilit in contract, acesta poate apela la:

Prelungirea contractului de amanet

Se intampla ca din diferite motive clientul sa fie in imposibilitatea de plata. In aceasta situatie, el poate solicita agentiei prelungirea contractului de amanet. Se poate prelungi chiar si dupa cateva zile de la termenul limita (maxim 5 zile), in masura in care clientul este de acord cu achitarea comisionului aferent fiecarei zile.

La casa de amanet TEZAUR, comisionul se calculeaza tinand cont de suma imprumutata, mai precis:

  • pentru sume mai mari sau egale cu 10.000 lei, comisionul este 0,1 % din suma/zi;
  • între 5.000-9.999, comisionul este 0,2 %/zi;
  • iar sub 5.000 lei, comisionul este 0,3 %/zi.

Cu alte cuvinte, contractul poate sa fie prelungit, cu conditia achitarii acestui comision.

Comisioanele stabilite de orice agentie de amanet trebuie s? fie aduse la cunostinta clientilor la momentul încheierii contractului. Ele se calculeaz? procentual, pe zi, tinandu-se cont de suma imprumutata.

Amanarea datei scadente

Atunci cand se incheie contractul, clientul va fi informat cu privire la conditiile de imprumut, acesta putand opta pentru amanarea datei scadente, in situatia in care nu poate plati in timp util. In felul acesta, se va asigura ca poate sa obtina bunurile din aur, utilizate drept garantie pentru credit.

Daca s-a depasit termenul limita, iar clientul nu doreste sa opteze pentru optiunea de a prelungi contractul, el poate solicita o amanare a platii (15 zile de la data scadenta). In masura in care nici dupa acest termen, nu poate sa achite plata, atunci obiectele sale vor ramane in posesia agentiei de amanet.

Ambele optiuni sunt solutii salvatoare pentru client. Cei care apeleaza la serviciul de amanetare pus la dispozitie de TEZAUR, nu trebuie sa se ingrijoreze daca ajung intr-o astfel de situatie. Doza de neprevazut exista intotdeauna, iar agentia este alaturi de client, oferindu-i doua posibilitati flexibile si avantajoase in cazul in care se afla in imposibilitatea de a plati la termenul stabilit in contract.

Important de mentionat este ca aceste doua optiuni sunt valabile si pentru cei care apeleaza la serviciul modern Amanet de Acasa. Cu o garantie in aur, cont bancar valid si conexiune la internet, orice persoana majora poate obtine un imprumut rapid, direct din confortul locuintei sale.

Cu alte cuvinte, clientul se bucura de aceleasi avantaje si conditii bune de credit, ca in situatia amanetului in agentie. Rapid, discret si fara proceduri inutile.

Concluzii

Necesitatea unui credit urgent poate sa se iveasca in orice moment, acest lucru generand griji si stres in plus pentru cei care incearca sa gaseasca solutii rapide pentru acest impas.

Ei bine, aceasta situatie poate fi depasita usor, prin apelarea la serviciile unei agentii de amanet. Aceasta poate sa ofere un credit in cele mai bune conditii, fiind nevoie doar de o garantie in aur si un act de identitate valabil.

Un partener de incredere pentru aceste persoane este agentia TEZAUR, aceasta venind in sprijinul lor cu cel mai bun pret de amanet si conditii flexibile de obtinere a imprumutului.

Avantajele pe care le ofera agentia TEZAUR sunt multiple, aceasta incercand intotdeauna sa raspunda prompt tuturor nevoilor si dorintelor clientilor sai.