In ce consta procesul de evaluare al aurului la amanet?

09.11.2022 10:35

Facebook

    Orice casa de amanet stabileste valoare imprumutului pe care il acorda unui client in baza procesului de evaluare al bunului din aur, oferit de acesta ca garantie.

Clientii pot obtine o expertiza gratuita si corecta a obiectelor din aur, obtinand astfel raspunsul cu privire la valoarea lor in bani. Cu alte cuvinte, evaluarea aurului este un proces obligatoriu de efectuat, in baza lui fiind stabilita suma de bani oferita drept imprumut.

Important de mentionat este ca agentiile de amanet dispun de specialisti care au pregatirea, dar si instrumentele necesare pentru a realiza o examinare amanuntita a obiectelor de aur, comunicand clientilor valoarea lor corecta.

Prin urmare, procesul de evaluare a aurului se numara printre cei mai importanti pasi ai procesului de amanetare.

Care sunt criteriile de evaluare ale aurului la amanet?

Aurul se numara printre cele mai apreciate metale pretioase. Tocmai pentru ca valoarea bijuteriilor din aur sfideaza testul timpului, ele sunt si astazi obiecte de mare valoare.

In privinta bijuteriilor din aur, principalele aspecte avute in vedere la evaluarea lor sunt:

  • Gramajul - este primul aspect analizat de catre personalul agentiei de amanet. Greutatea obiectului de aur este direct proportionala cu valoarea creditului acordat de casa de amanet sau de suma primita in caz de vanzare a acestuia.
  • Puritatea aurului - un alt aspect esential verificat de catre operatorii agentiei este numarul de karate pe care il prezinta aurul. De cele mai multe ori, aurul este combinat cu alte aliaje pentru a rezulta un produs rezistent. Bijuteriile de 14k, marcate cu 585 au 58% aur pur in compozitia lor, pe cand cele de 18k prezinta 75% aur pur. Cu toate ca aurul de 24k este cel mai pur, acesta nu ofera premisele unei bijuterii rezistente.
  • Pietrele pretioase integrate - In cazul in care bijuteria prezinta pietre pretioase, atunci valoarea ei va creste exponential. De retinut ca in situatia acestor pietre, clientii trebuie sa ofere personalului casei de amanet si un certificat de autenticitate. De asemenea, in masura in care se dovedeste ca acele pietre nu sunt veritabile, atunci suma se va stabili in functie de particularitatile aurului.
  • Nivelul de uzura - gradul de deteriorare al bijuteriei din aur poate influenta valoarea imprumutului. In masura in care bijuteria prezinta semne vizibile de uzura (zgarieturi, aspect matuit etc,), acest lucru se va reflecta la nivelul sumei de bani.

Important de mentionat este faptul ca doar obiectele din aur veritabil pot face obiectul unui contract de amanet. Daca clientii dispun de anumite bijuterii si nu sunt siguri de valoarea lor, pot merge la o agentie de amanet pentru a efectua o expertiza asupra lor. Operatorii casei de amanet dispun de anumite substante prin intermediul carora pot depista daca bijuteriile sunt din aur sau doar suflate cu aur.

Evaluarea bijuteriilor din aur la agentia TEZAUR - Un proces corect si transparent

Cu certitudine, pentru a obtine un imprumut de la orice agentie de amanet, una dintre conditii este realizarea procesului de evaluare a bijuteriilor din aur, oferite drept garantie.

Clientii care apeleaza la serviciile agentiei TEZAUR se pot bucura de o experienta de amanetare la cele mai inalte standarde. Intotdeauna agentia a fost receptiva la nevoile si dorintele clientilor, fapt pentru care procesul de amanetare este unul simplificat, fiind realizat intr-un mod transparent, eficient si corect.

Evaluarea bunurilor din aur la TEZAUR are la baza o procedura sigura si eficienta. Clientul va beneficia mereu de o evaluare profesionista a bijuteriilor din aur indiferent ca acceseaza Serviciul de Acasa sau alege sa mearga la agentie. In plus, clientii vor beneficia de cel mai avantajos pret pentru gramul de aur.

Vino in agentia TEZAUR si te vei bucura de numeroase avantaje incontestabile. Nimic nu se compara cu eficienta activitatilor derulate de specialisti. De asemenea, poti accesa serviciul amanet de acasa, intregul proces fiind derulat online, direct din linistea si confortul casei tale. Vei obtine aceleasi beneficii ca in cazul amanetului in agentie.

Ai siguranta ca operatiunea este efectuata conform reglementarilor de natura legislativa aflate in vigoare. In plus, beneficiezi de conditii flexibile de imprumut si primesti banii in aceeasi zi, daca esti de acord cu oferta.

Concluzii

Indiferent de starea in care se prezinta bijuteriile din aur, evaluarea lor la agentia TEZAUR este gratuita si efectuata transparent si onest. In plus, clientii vor beneficia intotdeauna de un pret avantajos pentru gramul de aur, indiferent de serviciul pentru care opteaza.

Agentia TEZAUR va oferi suportul sau clientilor, pentru ca acestia sa se bucure de o experienta de amanetare la cele mai inalte standarde.

Astazi, obtinerea unui imprumut rapid este mai usor si sigur cu serviciile TEZAUR!