Amanet de acasa vs amanet in agentie - ce optiune alegi?

07.02.2023 17:42

Facebook

      În prezent, exista numeroase agentii de amanet în România, care pun la dispozitia clientilor mai multe tipuri de servicii (amanetarea obiectelor din aur la tarife avantajoase, posibilitatea de a achizitiona bijuterii din aur la un pret accesibil, amanet de acasa etc).

Unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de amanet este TEZAUR, care se remarca printr-o expertiza de peste 11 ani pe piaaa serviciilor financiare non-bancare.

Având numeroase agentii în capitala si cu o echipa puternica de specialisti, TEZAUR reuseste sa evalueze profesional si transparent valoarea bunurilor pe care doresti sa le amanetezi.

SUMAR:

Amanet de acasa vs amanet în agentie - diferente si asemanari

Ce solutie este asadar optima?

Care este procedura de folosire a optiunii de amanet de acasa?

De asemenea, pe lânga tarifele avantajoase si portofoliul variat de servicii, TEZAUR vine în întâmpinarea clientilor sai cu posibilitatea de a amaneta bijuterii sau alte obiecte din aur, chiar din confortul casei lor. Utilizând platforma online, utilizatorii pot astazi sa obtina simplu si rapid banii pentru bijuteriile amanetate, fara sa paraseasca domiciliul.

Amanet de acasa vs amanet în agentie - diferente si asemanari

Atunci când decizi sa-ti amanetezi bunurile din aur pentru a beneficia urgent de bani, se recomanda sa arunci o privire asupra asemanarilor si diferentelor pe care le implica cele doua tipuri de servicii. Asadar:

  • Atât în amanetul de acasa, cât si în cel din agentie ai posibilitatea de a amaneta bijuteriile, ceasurile, monedele si alte obiecte din aur. Totusi, în prima situatie, procesul se deruleaza mai rapid si mai convenabil pentru client, nefiind influentat de alti factori. În plus, prin intermediul amanetului de acasa, poti amaneta nenumarate obiecte din aur fara sa stai cu griji ca acestea pot fi furate sau pierdute pe drum. Din fericire, furnizorul de servicii de amanet îti pune la dispozitie posibilitatea de a-ti transporta bunurile din aur, gratuit si în siguranta, catre agentie.
  • Spre deosebire de variantele clasice de finantare, ambele servicii de amanetare presupun obtinerea unui împrumut rapid si transparent, singurele garantii fiind obiectele din aur amanetate.
  • Ambele forme de amanetare implica obtinerea unui pret avantajos pentru obiectele din aur, stabilit în functie de tipul de aur si gramajul lor. Valoarea totala poate fi rambursata eficient pe contul bancar.
  • Spre deosebire de amanetul în agentie, amanetul de acasa ofera utilizatorului sansa de a-si estima singur pretul pentru bunurile din aur pe care urmeaza sa le amaneteze. Acest lucru, îi permite sa compare mai usor tarifele din acest amanet cu celelalte preturi de pe piata, pentru a lua o decizie corecta.
  • În ambele tipuri de servicii, poti prelungi contractul oricând doresti.
  • Dupa finalizarea contractului, indiferent ca vorbim de amanet de acasa sau de cel în agentie, clientul îsi poate pastra bunurile în siguranta în seiful agentiei. În aceasta situatie, utilizatorul poate solicita oricând un alt împrumut în baza acelor bunuri din aur.
  • Spre deosebire de amanetul în agentie, care necesita deplasarea clientului, serviciul de amanet de acasa îti ofera sansa sa amanetezi oricând si din orice locatie, atâta timp cât ai o conexiune la internet. Fata de amanetul în agentie, unde esti constrâns de programul de lucru al acesteia, în cadrul serviciului de amanet de acasa, poti programa ora si ziua în care obiectele din aur se vor ridica, tinând cont de disponibilitatea ta.
  • La amanetul de acasa, ai acces si control permanent la contractele încheiate, nefiind necesar sa iei contactul cu un operator din cadrul agentiei pentru a-i solicita informatii sau pentru a-ti clarifica niste nelamuriri. Cu toate acestea, pentru informatii suplimentare, care nu se regasesc în platforma sau în contractele fizice, poti contacta un operator în ambele forme de amanetare.

Ce solutie este asadar optima?

Alegerea solutiei potrivite tine cont de nivelul de confort pe care vrei sa-l obtii în urma experientei de amanetare.

Prin urmare, daca îti doresti sa faci un efort minim în ceea ce priveste estimarea valorii bunurilor din aur, trimiterea obiectelor din aur catre agentie, respectiv evaluarea si obtinerea împrumutului, atunci ar trebui sa te orientezi catre serviciul de amanet de acasa. Daca aceste aspecte nu sunt esentiale, atunci poti sa alegi si amanetul în agentie.

Care este procedura de folosire a optiunii de amanet de acasa?

În cazul în care esti convins ca vrei sa folosesti serviciul de amanet de acasa, trebuie sa te asiguri ca respecti câtiva pasi importanti, astfel încât totul sa decurga în parametri optimi:

  1. Alegerea tipului si gramajului obiectului pe care vrei sa îl amanetezi. Ulterior, vei primi o estimare adecvata în ceea ce priveste suma împrumutului;
  2. Realizarea unei programari, astfel încât specialistii din cadrul agentiei de amanet sa se prezinte la domiciliul tau pentru a ridica produsul/ produsele din aur. Ridicarea acestora se realizeaza complet gratuit. Urmeaza etapa de evaluare si de analizare corespunzatoare a fiecarui produs în parte, cu scopul stabilirii pretului corect;
  3. Logarea în contul tau de utilizator si completarea tuturor câmpurilor obligatorii cu datele contului bancar în care vrei sa primesti banii. Daca alegi sa îti creezi un cont, vei avea posibilitatea de a verifica oricând tranzactiile efectuate, de a prelungi durata împrumutului si chiar de a achita integral sau partial acest credit;
  4. Dupa verificarea bunurilor din aur de catre expertii din cadrul agentiei de amanet, se vor trimite imediat pe adresa de e-mail oferta finala pentru produsele din aur pe care vrei sa le amanetezi. În cazul în care esti de acord, tot ce trebuie sa faci este sa aprobi oferta chiar din cont, dupa care, la scurt timp, banii vor fi transferati în contul bancar.

 

În concluzie, daca îti doresti sa-ti simplifici semnificativ activitatea de a amaneta diverse obiecte din aur, poti lua oricând în considerare optiunea sigura si eficienta de amanet de acasa, disponibila tuturor clientilor.