Mituri despre casele de amanet

07.02.2023 17:30

Facebook

 

      Tinand cont de vremurile pe care le traim, multi oameni in Romania trec prin situatii dificile din punct de vedere financiar in fiecare luna, dar cauta solutii pentru a depasi situatia.

      Cei care se confrunta cu astfel de situatii, pot apela la casele de amanet, unde isi pot amaneta bunurile sau chiar vinde. Daca detii in proprietatea ta, cateva bijuterii din aur cu siguranta le poti transforma in bani, in doar cateva minute. Persoanele care au nevoie de ajutor financiar si nu au gasit o alta solutie pentru a face rost de bani, cu siguranta apreciaza serviciile caselor de amanet, insa si exista si persoane care nu au incredere in aceste case de amanet.

      Foarte multe persoane vorbesc despre casele de amanet fara sa cunoasca prea multe detalii despre activitatea acestora, iar din aceasta cauza au luat nastere diverse mituri legate de acestea. In cele ce urmeaza vom prezenta cateva dintre aceste mituri:

 

  1. Casele de amanet sunt doar in locatiile fizice

Intra-adevar in trecut, casele de amanet existau doar in locatiile fizice. Insa, casa de amanet TEZAUR a venit cu un nou serviciu de amanetare, AMANET DE ACASA. De acum iti poti amaneta bunurile tale din aur din confortul casei tale. Ai nevoie doar de conexiune la internet si bunuri veritabile din aur. Iti poti estima bunurile direct din platforma noastra online, programezi data si ora cand vrei sa vina curierul sa ridice bunurile, primeste oferta pe mail, o accepti si primesti banii in cont in doar cateva minute. Amanet de acasa este un serviciu ce permite obtinerea rapida si discreta a unui credit, direct din locuinta ta, fiind necesare doar bunurile din aur ca garantie si un card bancar valid pentru virarea sumei de bani.

 

  1. Casele de amanet nu evalueaza corect bunurile

Este total fals. Casele de amanet evalueaza garantiile din aur in schimbul banilor pe care ii ofera in schimb pentru acestea. Acelasi lucru se intampla si atunci cand un client doreste sa vanda bunurile sale din aur. Echipa TEZAUR este formata doar din angajati profesionisti, bine instruiti si cu experienta, astfel incat clientii sa primeasca cele mai bune servicii. Evaluarea se va face in urma unei inspectii minutioase a obiectelor pe care clientul le aduce, astfel incat ofiterul sa se asigura ca bijuteria are caratajul corespunzator, este intr-o stare buna, nu prezinta nicio suspiciune si sunt evaluate la adevarata lor valoare.

  1. Casele de amanet isi inseala clientii

Este un mit total neadevarat. Atunci cand iti amanetezi bunurile totul se face pe baza unui contract legal semnat de ambele parti. Contractul contine detalii despre bunurile amanetate, suma de bani pe care o primesti pentru bunurile lasate, data incheierii, data expirarii contractul, comisionul lunar care trebuie achitat.

  1. Nu se mai recupereaza bunurile amanetate

Toate casele de amanet ofera posibilitatea de a-ti recupera bunurile amanetate. In contract este stipulat clar data limita  la care trebuie achitat imprumutul (suma de bani impumutata plus comisionul aferent perioadei). Pentru a nu pierde bunurile dupa data limita, clientii trebuie doar sa achite comisionul de prelungire al contractului. In cazul in care reusesti sa faci rost de bani mai rapid decat expira contractul, iti vei recupera bijuteriile mai repede si vei plati comision doar pentru numarul de zile in care bunurile tale au fost in contractul de amanet

De exemplu, cine isi amaneteaza o bijuterie din aur si are obligatia sa achite in 30 de zile imprumutul, daca il achita dupa 10 zile, va plati comision doar pentru cele 10 zile.

 

Deci, prin urmare, casele de amanet vin in ajutorul oamenilor si in niciun caz nu cauta sa insele oamenii. Totul se face pe baza de contract de amanet, iar clientii au doar de castigat de pe urma acestora, fie ca vorbim despre amanetarea bunurilor sau vanzarea acestora.